Back to list

Nter Asset Management už 2,5 mln. Eur įsigijo 80 proc. „Orion Leasing“

October 17, 2024
Nter

Nter Asset Management valdomas „Alternative Lenders and Fintech Fund“ investavo į finansų technologijų bendrovę „Orion Leasing“, įsigydamas 80 proc. bendrovės akcijų, už kurias sumokėjo 2,5 mln. Eur. Taip įgyvendinama fondo strategija auginti finansinių technologijų ir alternatyvaus finansavimo įmonių vertę.

Nuo šio sandorio inicijavimo prieš daugiau nei metus „Orion Leasing“ portfelis išaugo virš 2 kartų ir šiuo metu siekia beveik 20 mln. Eur. Su šia investicija įmonė pasiekė lūžio tašką (angl. breake-even) ir tapo pelninga, o netolimoje ateityje numato keisti pavadinimą.

„Privačios skolos srityje Lietuvoje Nter Asset Management yra lyderė – šitoje turto klasėje valdome apie 50 mln. Eur vertės portfelį. Nors šis įsigijimo sandoris žymi investiciją privataus/rizikos kapitalo srityje, po investicijos į „Orion Leasing“, mūsų tiesiogiai ir netiesiogiai valdomas skolos portfelis pasieks 70 mln. Eur.

Jei vertinsime konsoliduotai - 100 mln. jau nebe taip toli. Tikime, kad kiekvienas atskirai: tiek „Orion Leasing“, tiek privačios skolos fondai gali pasiekti 100 mln. Eur dydį“ – teigia Nter Asset Management partneris ir investicijų valdymo skyriaus vadovas Benas Poderis.

„Bendradarbiavimas su žinomais technologijų prekės ženklais, tokiais kaip „Apple“, „Liebherr“ ir kitais mums teikia išskirtinumo, dėl to mūsų bendrovės augimas įgauna pagreitį – jau veikiame 3 Baltijos šalyse, o ši investicija rodo, kad gebame pelnyti investuotojų pasitikėjimą. Tikiu, kad ši naujiena nėra paskutinė gera žinia“ – sako „Orion Leasing“ vadovas bei vienas įmonės steigėjų bei akcininkų Laimonas Belickas.

Pernai įkurtas „Nter Alternative Lenders and Fintech Fund“ – specializuotas privataus kapitalo fondas, kuris investuoja į įvairių alternatyvaus finansavimo verslų kapitalą. Fondo siekis – per 5 metus nuo įkūrimo konsoliduoti ir išauginti skirtinguose segmentuose veikiančias alternatyvaus finansavimo įmones. Planuojama, kad bendra fondo portfelių vertė sieks 300-500 mln. Eur.


„Orion Leasing“ – finansų technologijų bendrovė, užtikrinanti greitą prieigą prie kapitalo, skirto investicijoms į verslo modernizavimą ir technologinį progresą. Bendrovė didelį dėmesį skiria žaliosios konversijos ir žiedinės ekonomikos sprendimams, apimantiems lankstų automobilių, sunkiosios technikos, IT, pramonės ir statybinių įrengimų finansavimą. „Orion Leasing“ įmonių grupė, veikia Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Įmonė taip pat bendradarbiauja su Europos Investiciniu fondu ir turi 50 mln. Eur portfelio garantijų sutartį.

„Orion Leasing“ 2021 m. įkūrė Laimonas Belickas, buvęs „UniCredit Leasing“ Lietuvoje steigėjas ir ilgametis vadovas, kartu su investicinės bankininkystės įmone „Orion Securities“, pastaroji 2023 m. pasitraukė iš ,,Orion Leasing“.